Menu

Menu dziecięce w samolotach Lufthansy

Menu dziecięce w samolotach Lufthansy

Mysz z ryżowego puddingu, smocze stopy i kurnik… To nazwy potraw ze specjalnego menu dla dzieci poniżej 12. roku życia, serwowanych w samolotach Lufthansy! Od 1 lipca br. najmłodsi pasażerowie maszyn niemieckiej linii lotniczej mogą zajadać się daniami specjalnie przygotowanymi dla nich przez szefa kuchni Alexandra Herrmanna.

Jak wygląda menu dla dzieci w Lufthansie?

Menu stworzone specjalnie dla najmłodszych pasażerów Lufthansy przez Alexandra Herrmanna opiera się na najwyższej jakości składnikach i zawiera ograniczone ilości tłuszczów (m.in. w postaci oliwy z oliwek!). Niemiecki szef kuchni tworząc dania dla dzieci stosował zasady zrównoważonej diety, ale równocześnie nadał im ciekawą formę, dzięki której posiłek na pokładzie samolotu staje się także wspaniałą rozrywką! Alexander Herrmann to postać telewizyjna przybliżająca zasady zdrowego żywienia oraz patron uznanych restauracji w Norymberdze i Wirsbergu.

Jak wyglądają dania przygotowane dla Lufthansy przez człowieka, który otrzymał dwie gwiazdki od Michelina? Jury złożone z najsurowszych sędziów, czyli trzynaściorga dzieci w wieku od 4 do 9 lat przetestowało kilka potraw, które od 1 lipca serwowane są na pokładach maszyn z charakterystycznym logo z żurawiem. Mysz z ryżowego puddingu z malinami, smocze gniazdo, czyli pulpety z makaronem, sosem pomidorowym, surówką coleslaw oraz orzechami nerkowca, a także kurnik – pieczona pierś z kurczaka z jajami przepiórczymi i dyniowym puree, przyozdobionym pestkami dyni to potrawy nie tylko zdrowe, ale także… zapraszające do świetnej zabawy! Z tego samego założenia wyszło najwyraźniej jury, bowiem te potrawy zostały przez nie wybrane do nowego menu Lufthansy dla dzieci.

Bezpłatne menu dla dzieci

Menu dostępne jest na trasach międzykontynentalnych oraz długich trasach europejskich z Niemiec. Można je zamówić bezpłatnie dla każdego dziecka (do ukończenia 12. roku życia), podróżującego samolotami Lufthansy, na co najmniej 24 godziny przed wylotem. W poprzednich latach menu dla dzieci przygotowywali dla Lufthansy inni szefowie kuchni, tacy jak Johann Lafer, Sara Wiener o Cornelia Poletto, w tym roku do wspomnianego grona dołączył Alexander Herrmann.

Wskazówki i sugestie zawarte w niniejszym artykule oraz w artykułach powiązanych mają charakter wyłącznie informacyjny i pomocniczy i nie mogą stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń wobec eSky.pl.

Czy artykuł zawierał poszukiwane przez Ciebie informacje? Tak | Nie
Moim zdaniem ten artykuł:
Dziękujemy za Twoją opinię!